Ako vybrať menu na svadbu v lete

Letná svadba na pláži, pri jazere alebo v parku je snom každej nevesty. Pri organizovaní tohto výnimočného dňa v letných mesiacoch je potrebné zohľadniť počasie. Na vyššie teploty myslite hlavne pri zostavovaní menu. Prinášame vám niekoľko tipov, ako osviežiť svadobné pohostenie.

Výber miesta a zabezpečovateľa

Letné mesiace sú ideálnou príležitosťou na zorganizovanie záhradnej svadby. Svadbu podľa vašich predstáv vám pomôže zorganizovať catering. Catering vám všetky chody nielen pripraví, ale i dopraví  na vami zvolené miesto. Zapožičať si môžete aj potrebný inventár. U jedného poskytovateľa nájdete kuchára, obsluhu, stoly, stoličky, obrusy a všetko potrebné.

Svadobné menu na letnú svadbu

Pohostenie na svadbe musí byť chutné a na pohľad lákavé. Pri zostavovaní jednotlivých zložiek menu myslite na teplé počasie. Zvoľte ľahké pokrmy a svieže kombinácie. Vyhnite sa potravinám, ktoré sa rýchlo kazia a nahraďte ich odolnejšími variantmi. Ťažkú majonézu môžete napríklad nahradiť jogurtovým dresingom. Krémové zákusky ovocnými.

Aké predjedlo vybrať?

Variantov chutného a ľahkého predjedla je mnoho. Zaujať môžete klasikou v podobe šunkových rolád s chrenom, paradajkami plnenými feta syrom a hosťom zachutí aj kombinácia cherry paradajok a mozzarelly. Menej tradičným je sladké predjedlo, ktoré môžu tvoriť vafle s drobným ovocím alebo džemom. Cateringové služby v Bratislave majú širokú ponuku, ktorou sa môžete nechať osloviť.

Polievka

Polievku môžete podávať teplú alebo siahnuť po netradičných studených polievkach. Zaujímavou možnosťou je napríklad šaltibarščai, cviklová polievka z Pobaltia alebo talianska minestrone.

Hlavné jedlo

Z možností na hlavný chod si vyškrtnite vyprážané rezne a iné klasické svadobné jedlá, ktoré sú ťažšie na trávenie. Skvelou náhradou bude grilované mäso s čerstvou zeleninou. Obľúbenými sú aj švédske stoly. Pokiaľ chcete zaujať, cateringové služby Bratislava ponúkajú možnosť živého varenia. Grilované špeciality pripraví pred očami všetkých hostí skúsený kuchár.

A čo dezert?

Dezert odporúčame pripraviť formou švédskych stolov, kde si bude môcť každý vybrať to, na čo má chuť. Príjemným oživením bude zmrzlina alebo mrazená ovocná dreň. Sladké a svieže potešenie poskytne čokoládová fontána a čerstvé ovocie. Ako koláče je vhodné zvoliť trvácnejšie druhy, ako sú napríklad linecké alebo makrónky. Chutným letným zákuskom je tiež smotanová torta, cheesecake a pravé talianske tiramisu. Catering má s letnými svadbami bohaté skúsenosti. Jeho pracovníci vám radi poradia ešte ďalšie zaujímavé kombinácie. Nezabudnite ani na svadobnú tortu, ktorá by sa mala niesť v rovnakom duchu.

Nápoje

V prípade nápojov sa sústreďte na nealko. Podávať môžete rôzne 100 % ovocné šťavy, chladené minerálky a limonády ochutené citrónom. Z alkoholu môžete vybrať pivo a ľahké víno. Vhodné je najmä ružové, do ktorého je povolené pridať ľad. Tvrdému alkoholu sa vyhnite hlavne v čase obeda. Odložte ho radšej na večer, keď už nebude páliť slnko.

Fotografia: © bigstockphoto

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]
Užitočné značky:, , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Tento web používa súbory cookie na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov. Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Googlom. Používaním tohto webu vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookie. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close