Ako vybrať menu na svadbu v lete

Letná svadba na pláži, pri jazere alebo v parku je snom každej nevesty. Pri organizovaní tohto výnimočného dňa v letných mesiacoch je potrebné zohľadniť počasie. Na vyššie teploty myslite hlavne pri zostavovaní menu. Prinášame vám niekoľko tipov, ako osviežiť svadobné pohostenie.

Výber miesta a zabezpečovateľa

Letné mesiace sú ideálnou príležitosťou na zorganizovanie záhradnej svadby. Svadbu podľa vašich predstáv vám pomôže zorganizovať catering. Catering vám všetky chody nielen pripraví, ale i dopraví  na vami zvolené miesto. Zapožičať si môžete aj potrebný inventár. U jedného poskytovateľa nájdete kuchára, obsluhu, stoly, stoličky, obrusy a všetko potrebné.

Svadobné menu na letnú svadbu

Pohostenie na svadbe musí byť chutné a na pohľad lákavé. Pri zostavovaní jednotlivých zložiek menu myslite na teplé počasie. Zvoľte ľahké pokrmy a svieže kombinácie. Vyhnite sa potravinám, ktoré sa rýchlo kazia a nahraďte ich odolnejšími variantmi. Ťažkú majonézu môžete napríklad nahradiť jogurtovým dresingom. Krémové zákusky ovocnými.

Aké predjedlo vybrať?

Variantov chutného a ľahkého predjedla je mnoho. Zaujať môžete klasikou v podobe šunkových rolád s chrenom, paradajkami plnenými feta syrom a hosťom zachutí aj kombinácia cherry paradajok a mozzarelly. Menej tradičným je sladké predjedlo, ktoré môžu tvoriť vafle s drobným ovocím alebo džemom. Cateringové služby v Bratislave majú širokú ponuku, ktorou sa môžete nechať osloviť.

Polievka

Polievku môžete podávať teplú alebo siahnuť po netradičných studených polievkach. Zaujímavou možnosťou je napríklad šaltibarščai, cviklová polievka z Pobaltia alebo talianska minestrone.

Hlavné jedlo

Z možností na hlavný chod si vyškrtnite vyprážané rezne a iné klasické svadobné jedlá, ktoré sú ťažšie na trávenie. Skvelou náhradou bude grilované mäso s čerstvou zeleninou. Obľúbenými sú aj švédske stoly. Pokiaľ chcete zaujať, cateringové služby Bratislava ponúkajú možnosť živého varenia. Grilované špeciality pripraví pred očami všetkých hostí skúsený kuchár.

A čo dezert?

Dezert odporúčame pripraviť formou švédskych stolov, kde si bude môcť každý vybrať to, na čo má chuť. Príjemným oživením bude zmrzlina alebo mrazená ovocná dreň. Sladké a svieže potešenie poskytne čokoládová fontána a čerstvé ovocie. Ako koláče je vhodné zvoliť trvácnejšie druhy, ako sú napríklad linecké alebo makrónky. Chutným letným zákuskom je tiež smotanová torta, cheesecake a pravé talianske tiramisu. Catering má s letnými svadbami bohaté skúsenosti. Jeho pracovníci vám radi poradia ešte ďalšie zaujímavé kombinácie. Nezabudnite ani na svadobnú tortu, ktorá by sa mala niesť v rovnakom duchu.

Nápoje

V prípade nápojov sa sústreďte na nealko. Podávať môžete rôzne 100 % ovocné šťavy, chladené minerálky a limonády ochutené citrónom. Z alkoholu môžete vybrať pivo a ľahké víno. Vhodné je najmä ružové, do ktorého je povolené pridať ľad. Tvrdému alkoholu sa vyhnite hlavne v čase obeda. Odložte ho radšej na večer, keď už nebude páliť slnko.

Fotografia: © bigstockphoto

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]
Užitočné značky:, , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *