Trendy čižmy na rok 2020

Trendy v móde a obliekaní sa každým rokom menia. Kým počas toho minulého boli obľúbené neónové farby, tento rok si na svoje prišli najmä milovníci telových odtieňov. Pomerne veľké zmeny však prichádzajú nielen v oblečení, ale aj obuvi. Na aké čižmy staviť?

Zvierací vzor

Niekým nenávidený, iným milovaný zvierací vzor sa znova vracia. Kým v lete sa objavoval skôr na šatách či sukniach, počas zimy udrie celou svojou silou. Okrem kabátov si ho zamilujete aj na dámskych čižmách.

Výhodou zvieracej potlače je najmä to, že je výrazná sama o sebe. Ak máte radi jednofarebné outfity, rozhodne si pri takýchto kúskoch prídete na svoje.

Na druhej strane, pri kombinovaní si dávajte pozor. Tigria, leopardia či hadia potlač vyzerá dobre najmä s čiernou, bielou, sivou alebo béžovou. Neónové či iné pestré farby sa k nej príliš nehodia.

Nevýhodou tohto trendu je tak neschopnosť kombinovať čižmy s úplne každým kúskom, ktorý máte v šatníku. V prípade, že by ste sa chceli obliecť farebne, si budete musieť zakúpiť čierne alebo biele topánky.

Biela, biela a ešte raz biela

Aj vám pri bielych topánkach napadne ako prvá náročná údržba? Ak áno, pri bielych čižmách sa nemusíte ničoho obávať. Spravidla sú vyrobené z umelej kože, ktorá sa dá veľmi jednoducho vyčistiť.

Biele čižmy boli hitom už počas sezóny jeseň/zima 2019. Mnohé ženy si ich obľúbili, vďaka čomu sa z obchodov nevytratili. Práve naopak.

V ponuke kamenných či internetových obchodov máte bielych topánok omnoho viac ako inokedy. Výber je tak široký a na svoje si príde úplne každý.

Novinka vo forme lakovania

Lakované topánky boli v minulosti veľmi obľúbené. Rokmi sa však vytratili a dnes ich nemáte možnosť vidieť na veľkom množstve ľudí. So zimou 2020 však prišiel trend lakovaných čižiem. Tie nájdete vo viacerých farebných prevedeniach.

Najobľúbenejším prefarbením v kombinácií s lakom je biela a čierna. Vyskúšať však môžete aj niečo extravagantnejšie, ako napríklad červenú.

Na vysoký opätok zabudnite

Množstvo dámskych zimných čižiem má vysoké tenké opätky. Takéto modely sa hodia najčastejšie k sukniam alebo šatám počas suchej zimy. Veľmi zle sa v nich totižto chodí po snehu či dokonca ľade.

Ak si chcete celú zimu určitým spôsobom uľahčiť, trend roku 2020 vás poteší. Ten diktuje nízke a hrubšie opätky, ktoré sú praktické a pohodlné. Jednoducho sa v nich chodí. Nehovoriac o trendy vzhľade.

Vyhnite sa krikľavým farbám

Dámske čižmy na zimu by mali byť v neutrálnych farbách. Len tak docielite dôležitú univerzálnosť, vďaka ktorej sa vám budú hodiť k akémukoľvek outfitu.

Plus, jeseň a zima sú sychravými a tmavými ročnými obdobiami. Zmena farieb v šatníku a prispôsobenie sa počasiu je preto potrebné.

Členkové čižmy sa zídu aj počas zimy

Za posledné roky sme si zvykli na pomerne teplé zimy a málo snehovej nádielky. Vďaka zmene počasia môžeme počas chladného ročného obdobia staviť aj na dámske členkové čižmy.

Tieto topánky sa veľmi dobre nosia. Sú štýlové a hodia sa ako k sukniam, tak aj k nohaviciam. Na trhu sa stretnete s mnohými typmi. Niektoré opätok majú, iné nie. 

Pri nákupe novej obuvi na zimu rozhodne na členkové čižmy nezabudnite. Patria k tým najobľúbenejším.

Komfort a pohodlnosť

Pri všetkých spomenutých trendoch je dôležité myslieť na to, že dámske čižmy by mali byť komfortné. Nemali by vás tlačiť či dokonca odierať.

Okrem komfortu musia byť topánky teplé. Počas zimy ide o najdôležitejší parameter, ktorý musí obuv spĺňať. Len vtedy vám totižto dokáže poskytnúť ochranu pred nachladnutím či inými chorobami.

Zhrnutie

Trendy v čižmách na rok 2020 sú pomerne široké. Vybrať si môže úplne každý. Pri nakupovaní však myslite na to, že okrem vzhľadu musí topánka poskytovať aj praktické vlastnosti ako spomínaný komfort či teplo.

Použité kľúčové slová:

  • Dámske čižmy 640
  • Dámske zimné čižmy 360
  • Dámske čižmy na zimu 280
  • Dámske členkové čižmy 260

Fotografie: Pexels

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]
Užitočné značky:, ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *