Zorganizujte firemný večierok ako profesionálka
V mnohých spoločnostiach je dobrým zvykom zorganizovať každoročne firemný večierok. Či už sa bude konať na Vianoce, výročie založenia firmy alebo v iný dátum, spoločnosť chce na ňom prezentovať len to najlepšie. K tomu, samozrejme, patrí aj dojem, ktorý večierok zanechá vo všetkých prítomných. Máte ho tentokrát zorganizovať vy? Poradíme vám, na čo všetko myslieť.
Miesto a dátum konania
Na začiatok potrebujete zvoliť najvhodnejší dátum konania. Usmernenia v tomto ohľade vám iste poskytne vedenie firmy. Dátum by mal okrem jej riaditeľa a manažmentu vyhovovať čo najväčšiemu počtu pozvaných. Ich zoznam si pýtajte od vašich nadriadených.
Najvhodnejší dátum konania potom naplánujete podľa ich vyťaženosti. Aby ste im nemuseli jednému po druhom telefonovať, pomôže vám v tom jednoduchý dotazník. Vynechajte pritom dátumy, v ktorých majú zamestnanci naplánované dovolenky alebo pracovné cesty. Nezabudnite požadovať vyplnenie dotazníka v stanovenom čase tak, aby ste získali dostatočnú časovú rezervu na obvolanie tých, ktorí to zabudnú urobiť.
Priestory, ktoré hovoria
Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré budete musieť zvládnuť, je zvoliť miesto konania večierka. Môžete vybrať vhodné firemné priestory, prenajať spoločenskú miestnosť, reštauráciu, večierok sa môže konať aj na hrade alebo v zámockom parku. Zamerajte sa na to, aby bolo vybrané miesto dostatočne reprezentatívne. Malo by mať tiež dostatok parkovacích miest a dobrú prístupnosť MHD.
Písomné pozvánky
Písomné pozvánky doručené poštou alebo osobne hovoria o formálnom charaktere večierka. Pri ich príprave sa sústreďte na vzhľad aj obsah. Dizajn pozvánok by mal korešpondovať s imidžom spoločnosti, môžete zvoliť firemné farby. Ak bude mať večierok stanovenú tému, nezabudnite ju do pozvánky zakomponovať.
Chýbať by nemali praktické informácie, ako sú miesto konania, dátum a presný čas. V texte môžete uviesť tiež požiadavky na dess code.
Jedlo a nápoje
Dobrý večierok sa nezaobíde bez chutných pokrmov a nápojov. Ak sa bude konať v prenajatej reštaurácii, k dispozícii budete mať výber jedál, ktoré ponúka. Objednať si môžete tiež catering, ktorý vám pohostenie dopraví do vašich alebo prenajatých priestorov.
Cateringové služby Bratislava ponúkajú pri výbere menu viac možností. Zvoliť si môžete tradičné slovenské jedlá, európsku aj exotickú kuchyňu. Myslite pri tom na dostatočný počet chodov, chýbať by nemali ani dezerty a chuťovky k nápojom. Cateringové služby Bratislava vám poradia pri zostavovaní menu tak, aby ste dodržali stanovený rozpočet aj požiadavky vedenia firmy. Požadovať môžete tiež špeciálne pohostenie pre ľudí s alergiami a intoleranciami.
Výzdoba miestnosti na jednotku
Robí vám starosť, ako sa postarať o výzdobu miestnosti? Na catering sa môžete spoľahnúť aj v tomto ohľade. Vyberie pre vás vhodné prestieranie a dekorácie s ohľadom na tému večierka. Catering v prípade potreby zapožičia aj potrebný invetár, ako sú stoly a stoličky.
Fotografia: © bigstockphoto